Mezinárodní doktorát v potravinářském inženýrství a biotechnologii
Free University of Bozen-Bolzano
Klíčová informace
Umístění kampusu
Bolzano, Itálie
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
3 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 180 / per year *
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Oct 2024
* školné: 163,50 EUR ročně
Úvod
Účel tohoto mezinárodního Ph.D. Program má vyškolit novou generaci světově uznávaných výzkumných pracovníků, aby aplikovali přístupy inženýrství a biotechnologie na zpracování potravin tím, že jim poskytnou příležitosti k přenosu a výměně znalostí s národními a mezinárodními výzkumnými středisky a průmyslovými odvětvími.
Popis předmětu
Tříletý program se zaměřuje především na výzkum týkající se primární produkce potravin, jejich nastavení a řízení, jakož i na validaci potravinářských procesů a používání omicsových technik pro kondicionování a charakterizaci potravinářských výrobků a potravinářských výrobků, se zvláštním důrazem na fermentovaných potravinách. Hlavní rysy Ph.D. jsou interdisciplinární vědecký přístup a účast mezinárodně uznávaných vědců ve vědeckém výboru.
Pokud jste vynikali ve vysokoškolském vzdělávání, tento Ph.D. vám umožní pokračovat ve své kariéře na akademické půdě ve stimulujícím vícejazyčném prostředí s kolegy vědci z různých kulturních a jazykových prostředí. Během kurzu získáte kompetence potřebné k provádění inovativních a metodicky přísných a pokročilých výzkumných projektů. Za tímto účelem budete muset navrhnout originální výzkumný projekt pod dohledem italského a / nebo zahraničního lektora, strávit nejméně šest měsíců v renomovaném zahraničním výzkumném středisku a současně rozvíjet schopnost pracovat samostatně a v týmu.
Tento mezinárodní Ph.D. otevírá několik pracovních příležitostí . Jakmile získáte doktorát, budete moci pokračovat ve svých výzkumných činnostech v akademické obci, ve veřejných nebo soukromých výzkumných střediscích, v předních potravinářských odvětvích nebo jako obchodní konzultant v konkrétních výzkumných oblastech programu.
Na první pohled
- Délka kurzu: 3 roky
- Kurzy budou probíhat v angličtině
- Místa k dispozici: 10 s stipendiem 2 bez stipendia
- Areál: Bozen-Bolzano
- Školné: 163,50 € ročně
Struktura kurzu
Ph.D. pokrývá výzkumné oblasti zpracování potravin jako jedno z zaměření fakulty. Inženýrství a biotechnologie jsou vysoce výkonné přístupy k vědě o zpracování potravin. Po přijetí do programu po veřejném výběrovém řízení budete muset navrhnout výzkumný projekt a napsat prospekt spolu se svým nadřízeným, včetně účelu vašeho projektu a kroků nezbytných k jeho provedení. Příležitostně budete muset aktualizovat kroky s ohledem na postup vaší práce a nejnovější vývoj ve vaší oblasti výzkumu.
Váš pobyt po dobu nejméně šesti měsíců v zahraničním výzkumném středisku je povinný a budete muset zveřejnit nebo odeslat k publikaci alespoň tři články v mezinárodních recenzovaných časopisech . Během tříletého programu budete také povinni pravidelně navštěvovat kurzy a semináře speciálně určené pro Ph.D. studenti.
Fáze doktorského studia
Ph.D. program se skládá z pěti etap, které končí po 2, 6, 12, 24 a 36 měsících.
- Ve fázi 1 definujete svůj výzkumný plán a připravíte také návrh prospektu.
- V průběhu 2. etapy definujete svůj výzkumný projekt podrobněji na základě příslušné literatury.
- Během třetí etapy začnete pracovat v laboratoři s použitím přístupu definovaného pro váš projekt.
- Během 4. etapy budete pokračovat ve svém výzkumu, budete plánovat svůj pobyt v zahraničí a od vás bude očekáváno, že začnete připravovat rukopisy k publikaci v recenzovaných časopisech.
- V závěrečné fázi - 5. etapa - dokončíte svůj výzkumný projekt, vydáte své rukopisy a svou disertační práci.
Terénní práce v zahraničí
Během tří let Ph.D. programu, budete se muset zavázat ke svému výzkumnému projektu na plný úvazek. Váš pobyt v renomovaném zahraničním výzkumném centru po dobu minimálně 6 měsíců je povinný. Bude to příležitost k diverzifikaci vašich studijních zkušeností, a to prováděním výzkumu ve vysoce stimulujících a konkurenčních kontextech, výměnou nápadů s dalšími výzkumnými pracovníky, a tím i propojením s mezinárodními kolegy.
aplikace
Aby mohl být přijat na Ph.D. programu, budete muset předtím získat 300 ECTS kreditů (tj. bakalářský a magisterský) a mít příslušné akademické vzdělání, relevantní kulturní zázemí nebo relevantní profesní zkušenosti související se zaměřením Ph.D. program. Budete muset potvrdit svou znalost angličtiny na úrovni B2 a během veřejného výběrového řízení budete považováni za způsobilé.
Přijímací řízení
Osnovy
Ph.D. pokrývá výzkumné oblasti Zpracování potravin jako jedno ze zaměření fakulty. Inženýrství a biotechnologie jsou vysoce výkonnými přístupy k vědě o zpracování potravin. Po přijetí do programu po veřejném výběrovém řízení budete muset se svým vedoucím navrhnout výzkumný projekt a sepsat prospekt , včetně účelu vašeho projektu a kroků nezbytných k jeho realizaci. Příležitostně budete muset aktualizovat kroky s ohledem na postup vaší práce a nejnovější vývoj ve vaší oblasti výzkumu.
Váš pobyt po dobu nejméně šesti měsíců v zahraničním výzkumném středisku je povinný a budete muset zveřejnit nebo odeslat k publikaci alespoň tři články v mezinárodních recenzovaných časopisech . Během tříletého programu budete také povinni pravidelně navštěvovat kurzy a semináře speciálně určené pro Ph.D. studenti.
Fáze doktorského studia
Ph.D. program se skládá z pěti etap, které končí po 2, 6, 12, 24 a 36 měsících.
- Během fáze 1 definujete svůj výzkumný plán a také připravíte návrh prospektu.
- V průběhu 2. etapy definujete svůj výzkumný projekt podrobněji na základě příslušné literatury.
- Během fáze 3 zahájíte svou práci v laboratoři použitím přístupu definovaného pro váš projekt.
- Během 4. etapy budete pokračovat ve svém výzkumu, budete plánovat svůj pobyt v zahraničí a od vás bude očekáváno, že začnete připravovat rukopisy k publikaci v recenzovaných časopisech.
- V závěrečné fázi - 5. etapa - dokončíte svůj výzkumný projekt, vydáte své rukopisy a svou disertační práci.
Semestr 1
Teorie vědecké metody
Semestr 1
Chemometrické přístupy ke studiu chemických a senzorických markerů zpracování potravin
Semestr 1
Materiály a senzory pro potravinářské inženýrství a biotechnologie
Semestr 1
Osa jídlo-člověk: střevní mikrobiom
Semestr 2
Meta-omické přístupy ke studiu fermentace potravin
Semestr 1-2
Fakultativní aktivity pro 3. ročník
Semestr 1-2
Závěrečný seminář 2. ročník - přijetí do 3. ročníku
Semestr 1-2
Fakultativní aktivity 2. roč
Semestr 1-2
Výzkumná činnost 3. ročník - připuštění k závěrečné zkoušce
Semestr 1-2
Fakultativní aktivity 1. ročník
Semestr 1-2
Nejmodernější seminář
Semestr 1-2
Závěrečný seminář 1. ročník - přijetí do 2. ročníku
Semestr 1-2
Závěrečná zkouška
Galerie
Kariérní možnosti
Během tří let doktorského programu se budete muset zavázat ke svému výzkumnému projektu na plný úvazek. Váš pobyt v renomovaném zahraničním výzkumném centru po dobu minimálně 3 měsíců je povinný. Bude to příležitost k diverzifikaci vašich studijních zkušeností prováděním výzkumu ve vysoce stimulujících a konkurenčních kontextech, výměnou nápadů s ostatními výzkumníky, a tím vytvářením sítí s mezinárodními kolegy.