Chemie a technologie potravin

Zkratka: DKAP_CHTP

Úroveň předmětu: Děkanát

Fakulta: Fakulta chemická

Akademický rok: 2019/2020

Získaný titul: Ph.D.

Získaná kvalifikace: Ph.D. v oboru "Chemie a technologie potravin"

Úroveň kvalifikace: Doktorský (3. cyklus)

Specifické požadavky na přijetí:

Magisterský titul v chemickém inženýrství, potravinářské chemii nebo jiné chemické specializace získané na univerzitních fakultách, ICT Praha nebo zemědělské univerzity.

Klíčové výsledky učení:

Ph.D. studium a studium související s výzkumem se zaměřuje na získávání a rozvoj teoretických znalostí a experimentálních dovedností v oblastech potravinářské chemie a inženýrských procesů výroby potravin, aplikované analytické a fyzikální chemie, mikrobiologie, biochemie a molekulární biotechnologie. Studie je navržena v souladu s vývojem potravinové vědy a potravinových technologií a dalších základních a aplikovaných specializací.

Hlavní pozornost je věnována výrobě, zpracování, skladování, kontrole kvality a bezpečnosti potravin. Vzhledem k rychlému vývoji molekulární biologie je věnována dostatečná pozornost využívání této disciplíny při vývoji nových potravinářských technologií. Vědecké poznatky se zaměřují na kvalitu a bezpečnost potravin, výrobu funkčních potravin a vývoj moderních molekulárně-biologických diagnostických metod.

Pracovní zkušenost:

Pracovní zkušenosti nejsou součástí standardního studijního plánu.

Závěrečná státní zkouška:

Státní doktorská zkouška dokládá hluboké teoretické znalosti v oblasti dizertační práce a oboru, včetně metodických základů vědecké práce. Jeho obsah je založen především na tématu doktorského studijního programu a individuálního studijního plánu doktorského studenta.
Součástí doktorské zkoušky je i diskuse o vztahu s disertačním tématem předloženým doktorandem. . Tato diskuse obsahuje zejména kritické zhodnocení poznatků z oblasti disertační práce, očekávané cíle dizertační práce a charakteristiky vybraných výzkumných metod.

Studijní obor:

Během doktorského studia se student v souladu s individuálním plánem zkoušky účastní přednášek, kurzů, seminářů, účastní se tuzemských a zahraničních stáží, vzdělávacích aktivit výcvikového oddělení a pracuje na své dizertační práci. V průběhu studia je doktorand povinen účastnit se vědecké konference organizované FCH VUT v Brně, kde předloží prezentaci v angličtině. Několikrát ročně se student účastní seminářů, které organizuje odborná rada příslušného doktorského programu, alespoň na jednom mezinárodním vědeckém sympoziu v České republice. v zahraničí a je povinen zveřejnit alespoň jeden článek v mezinárodním časopise s IF. Student se stává absolventem doktorského studia v příslušné specializaci úspěšným složením státní doktorské zkoušky a obhajobou disertační práce. Získal titul "Doktor", zkráceně "Ph.D."

Profesní profily absolventů s příklady:

Absolventi doktorského studia získají teoretické znalosti a praktické experimentální dovednosti a zkušenosti nezbytné pro samostatné tvůrčí řešení problémů v široké a komplexní oblasti potravinářské chemie.

Program je zaměřen jak na chemický základ potravinářské a biotechnologické výroby s ohledem na bezpečnost a vývoj pokročilých technologií, tak i na kontrolu kvality a bezpečnosti vyráběných potravin.

Absolventi hledají zaměstnání v oblasti vysokoškolského a neuniverzitního výzkumu, R

Profil absolventa nabízí také zaměstnání ve státních institucích a podnikatelských organizacích. Profil absolventa je navržen tak, aby byl srovnatelný s podobnými studiemi na tuzemských i zahraničních univerzitách as požadavky evropského výzkumného prostoru.

Požadavky na absolvování: závěrečná státní zkouška, disertační práce

Způsob studia: prezenční, kombinované

Vedoucí programu: prof. RNDr. Ivana Márová, CSc.

Program se vyučuje na:
  • Angličtina

Zobraz 13 více kurzů z Brno University of Technology »

Poslední aktualizace Leden 19, 2019
Tento kurz je Studium v kampusu
Start Date
Zář 2019
Duration
4 let
Kombinované
Denní studium
Price
2,000 EUR
za akademický rok
Deadline
Podle místa
Podle data
Start Date
Zář 2019
End Date
Termín odevzdání přihlášek

Zář 2019

Location
Termín odevzdání přihlášek
End Date