
PhD in
Mezinárodní doktorát v potravinářském inženýrství a biotechnologii Free University of Bozen-Bolzano

Úvod
Účel tohoto mezinárodního Ph.D. Program má vyškolit novou generaci světově uznávaných výzkumných pracovníků, aby aplikovali přístupy inženýrství a biotechnologie na zpracování potravin tím, že jim poskytnou příležitosti k přenosu a výměně znalostí s národními a mezinárodními výzkumnými středisky a průmyslovými odvětvími.
Popis předmětu
Tříletý program se zaměřuje především na výzkum týkající se primární produkce potravin, jejich nastavení a řízení, jakož i na validaci potravinářských procesů a používání omicsových technik pro kondicionování a charakterizaci potravinářských výrobků a potravinářských výrobků, se zvláštním důrazem na fermentovaných potravinách. Hlavní rysy Ph.D. jsou interdisciplinární vědecký přístup a účast mezinárodně uznávaných vědců ve vědeckém výboru.
Pokud jste vynikali ve vysokoškolském vzdělávání, tento Ph.D. vám umožní pokračovat ve své kariéře na akademické půdě ve stimulujícím vícejazyčném prostředí s kolegy vědci z různých kulturních a jazykových prostředí. Během kurzu získáte kompetence potřebné k provádění inovativních a metodicky přísných a pokročilých výzkumných projektů. Za tímto účelem budete muset navrhnout originální výzkumný projekt pod dohledem italského a / nebo zahraničního lektora, strávit nejméně šest měsíců v renomovaném zahraničním výzkumném středisku a současně rozvíjet schopnost pracovat samostatně a v týmu.
Tento mezinárodní Ph.D. otevírá několik pracovních příležitostí . Jakmile získáte doktorát, budete moci pokračovat ve svých výzkumných činnostech v akademické obci, ve veřejných nebo soukromých výzkumných střediscích, v předních potravinářských odvětvích nebo jako obchodní konzultant v konkrétních výzkumných oblastech programu.
Na první pohled
- Délka kurzu: 3 roky
- Kurzy budou probíhat v angličtině
- Místa k dispozici: 10 s stipendiem 2 bez stipendia
- Areál: Bozen-Bolzano
- Školné: 163,50 € ročně
Struktura kurzu
Ph.D. pokrývá výzkumné oblasti zpracování potravin jako jedno z zaměření fakulty. Inženýrství a biotechnologie jsou vysoce výkonné přístupy k vědě o zpracování potravin. Po přijetí do programu po veřejném výběrovém řízení budete muset navrhnout výzkumný projekt a napsat prospekt spolu se svým nadřízeným, včetně účelu vašeho projektu a kroků nezbytných k jeho provedení. Příležitostně budete muset aktualizovat kroky s ohledem na postup vaší práce a nejnovější vývoj ve vaší oblasti výzkumu.
Váš pobyt po dobu nejméně šesti měsíců v zahraničním výzkumném středisku je povinný a budete muset zveřejnit nebo odeslat k publikaci alespoň tři články v mezinárodních recenzovaných časopisech . Během tříletého programu budete také povinni pravidelně navštěvovat kurzy a semináře speciálně určené pro Ph.D. studenti.
Fáze doktorského studia
Ph.D. program se skládá z pěti etap, které končí po 2, 6, 12, 24 a 36 měsících.
- Ve fázi 1 definujete svůj výzkumný plán a připravíte také návrh prospektu.
- V průběhu 2. etapy definujete svůj výzkumný projekt podrobněji na základě příslušné literatury.
- Během třetí etapy začnete pracovat v laboratoři s použitím přístupu definovaného pro váš projekt.
- Během 4. etapy budete pokračovat ve svém výzkumu, budete plánovat svůj pobyt v zahraničí a od vás bude očekáváno, že začnete připravovat rukopisy k publikaci v recenzovaných časopisech.
- V závěrečné fázi - 5. etapa - dokončíte svůj výzkumný projekt, vydáte své rukopisy a svou disertační práci.
Terénní práce v zahraničí
Během tří let Ph.D. programu, budete se muset zavázat ke svému výzkumnému projektu na plný úvazek. Váš pobyt v renomovaném zahraničním výzkumném centru po dobu minimálně 6 měsíců je povinný. Bude to příležitost k diverzifikaci vašich studijních zkušeností, a to prováděním výzkumu ve vysoce stimulujících a konkurenčních kontextech, výměnou nápadů s dalšími výzkumnými pracovníky, a tím i propojením s mezinárodními kolegy.
aplikace
Aby mohl být přijat na Ph.D. programu, budete muset předtím získat 300 ECTS kreditů (tj. bakalářský a magisterský) a mít příslušné akademické vzdělání, relevantní kulturní zázemí nebo relevantní profesní zkušenosti související se zaměřením Ph.D. program. Budete muset potvrdit svou znalost angličtiny na úrovni B2 a během veřejného výběrového řízení budete považováni za způsobilé.
Přijímací řízení
Osnovy
Struktura kurzu
Ph.D. se zabývá výzkumnými oblastmi zpracování potravin jako jedno ze zaměření fakulty. Inženýrství a biotechnologie jsou vysoce výkonné přístupy k vědě o zpracování potravin. Po přijetí do programu po veřejném výběrovém řízení, budete muset navrhnout výzkumný projekt a napsat prospekt se svým nadřízeným, včetně účelu vašeho projektu a kroků nezbytných k jeho realizaci. Občas, budete muset aktualizovat kroky s ohledem na průběh vaší práce a nejnovější vývoj ve vaší oblasti výzkumu.
Váš pobyt po dobu nejméně šesti měsíců v zahraničním výzkumném centru je povinný a budete muset publikovat nebo předložit k publikaci alespoň tři články v mezinárodních recenzovaných časopisech. Během tříletého programu budete také povinni pravidelně navštěvovat kurzy a semináře speciálně určené pro doktorandy.
Fáze Ph.D.
Program Ph.D. se skládá z pěti etap, které končí po 2,6,12,24 a 36 měsících.
- Během fáze 1, definujete svůj výzkumný plán, také příprava návrhu prospektu.
- Během fáze 2, svůj výzkumný projekt definujete podrobněji na základě příslušné literatury.
- Během fáze 3, začnete pracovat v laboratoři pomocí přístupu definovaného pro váš projekt.
- Během fáze 4, budete pokračovat ve svém výzkumu, naplánujete si pobyt v zahraničí, a očekává se, že začnete připravovat rukopisy k publikování v recenzovaných časopisech.
- Během závěrečné fáze - fáze 5 - dokončíte svůj výzkumný projekt, zveřejnění vašich rukopisů a disertační práci.
Galerie
Kariérní možnosti
Práce v terénu v zahraničí
Během tří let Ph.D. program, budete muset zavázat ke svému výzkumnému projektu na plný úvazek. Váš pobyt v renomovaného zahraničního výzkumného centra po dobu nejméně 6 měsíců je povinný. Bude to příležitost k diverzifikaci vašich studijních zkušeností, prováděním výzkumu ve vysoce stimulujících a konkurenčních kontextech, výměnou nápadů s jinými výzkumníky, a, tím, vytváření sítí s mezinárodními kolegy.