
Doctor of Education in
Ph.D. v oboru udržitelného řízení zemědělských, lesnických a potravinářských zdrojů
University of Florence

Klíčová informace
Umístění kampusu
Florence, Itálie
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Smíšené
Doba trvání
3 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
Vyžádejte si informace
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
Úvod
Ph.D. Program udržitelného řízení zemědělského lesnictví a potravinových zdrojů staví na dlouhodobých zkušenostech z výzkumu a výuky katedry zemědělství, potravinářství, životního prostředí a lesnictví (DAGRI) University of Florence . Ph.D. je 3leté prezenční studium a výzkum, které studentům nabízí vědecké poznatky v oblastech zemědělské a lesnické ekonomiky, lesního plánování a monitoringu, lesního provozu, dřevařství, zemědělského a lesnického inženýrství, potravinářských věd a technologií. Doktorandi si osvojí teoretické a metodologické přístupy potřebné pro budování inovací v plánování a řízení zemědělských, lesních a potravinářských systémů, chápaných jako komplexní sociálně-ekologické systémy.
Přijímací řízení
Stipendia a financování
Přidělování stipendií zajišťuje akademická rada každého předmětu na základě seznamu zapsaných studentů. Roční výše stipendia je 16 243,00 EUR s vyplácením v odložených měsíčních splátkách (platba se provádí poslední nepracovní den v měsíci).
Výše stipendia se zvyšuje o 50 % za povolenou dobu pobytu v zahraničí na výzkumnou činnost související s projektem diplomové práce, maximálně však na 18 měsíců.
K této částce je třeba připočítat pro první, druhý a třetí rok kurzu rozpočet na výzkumné aktivity v Itálii a zahraničí ve výši 10 % z částky stipendia, v minimální výši 4 872,90 EUR.
Stipendisté se musí zaregistrovat u INPS (Národní institut sociálního zabezpečení).
Doktorandi přijatí akademickou radou do následujícího ročníku kurzu obdrží pokyny k zápisu e-mailem z kanceláře PhD.
Osnovy
Ph.D. Program udržitelného řízení zemědělského lesnictví a potravinových zdrojů má čtyři osnovy:
Zemědělské a lesní inženýrství (IAF)
Školicí a výzkumný program se zaměřuje na zlepšení dovedností v oblasti zemědělské hydrauliky a bioinženýrských zásahů, hospodaření s vodními zdroji v podmínkách nedostatku, úspory vody v zemědělství, mechanizace zemědělství, precizní zemědělství, zemědělsko-potravinářské dodavatelské řetězce, energetické využití biomasy, zlepšení energetické účinnosti v agrolesnických systémech, navrhování venkovských budov s inovativními a udržitelnými kritérii, udržitelné stavební materiály, monitorování agrolesnického území, digitální mapování, využití geografických informačních systémů pro venkovské plánování a management volně žijících živočichů
Food Science and Technology (FS&T)
Program Food Science and Technology nabízí Ph.D. studenti možnost čelit široké oblasti zájmu výzkumu v oblasti potravin a zpracování potravin optimalizace a inovace. Udržitelnost a zdraví jsou hlavními pilíři, na kterých je postavena příprava ve výzkumu našich doktorandů.
Optimalizace a řízení procesů a také spotřebitelské preference představují hlavní oblasti zájmu v kontextu výroby a spotřeby potravin a nápojů.
Lesní hospodářství, plánování a věda o dřevě (EPFSL)
Cílem je připravit studenty pro samostatnou práci v původním výzkumu a vědecké práci v následujících oblastech: teoretické a metodologické přístupy k udržitelnému hospodaření v lesích; plánování pro zachování biologické rozmanitosti a zlepšení služeb lesních ekosystémů; kvalitativní a kvantitativní hodnocení lesních ekosystémů, včetně inventarizace lesů, dálkového průzkumu Země a modelování lesů; udržitelné lesní činnosti s nízkým dopadem na životní prostředí; zlepšení systémů a strategií ochrany před lesními požáry včetně definování modelů a map rizik; dodavatelský řetězec dřeva včetně dřevěných výrobků; použití dřeva pro konstrukční a inovativní výrobky; metodika posuzování a konzervace historických a uměleckých dřevěných artefaktů, včetně modelování metodou konečných prvků.
Ekonomika vína a rozvoj venkova (EVSR)
Vzdělávací a výzkumná činnost se zaměřuje na:
- Analýza efektivity vinařského sektoru, od prostředí nemovitostí až po místní zemědělsko-potravinářský systém;
- analýzu otázek rozvoje venkova s důrazem na ty nástroje a metodiky, které umožňují definici a výklad integrovaných modelů místního rozvoje;
- Analýza udržitelného rozvoje a multifunkčnosti v kontextu venkova, a to jak z hlediska konkurenceschopného rozvoje farem/statků, tak z hlediska ochrany kvality života v těchto územích.