Inovace doktorátů v oblasti bezpečnosti potravin a technologií
Universidade Santiago de Compostela
Klíčová informace
Umístění kampusu
Santiago de Compostela, Španělsko
Jazyky
Španělština, Galicijský
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
3 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 200 / per year
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Oct 2024
Úvod
Globalizace hospodářství a trh s potravinami činí z technologie a bezpečnosti potravin otázku obecného zájmu ovlivněnou řadou faktorů. Účinná ochrana práva na zabezpečení potravin vyžaduje komplexní přístup, který zohledňuje rizika spojená s potravinami z farmy na stůl a zohledňuje všechny možné perspektivy. Kromě toho velmi zvláštním způsobem zohledňuje rostoucí význam nutričních rizik, vzhledem k znepokojivé prevalenci obezity v současnosti, zejména u dětí a dospívajících.
Globalizace obchodních výměn a migračních pohybů, změny preferencí spotřeby potravin a výživy španělských občanů také vyvolávají nové problémy. Výživa, technologie a bezpečnost potravin představují celou kulturu, která spočívá nejen ve znalostech potravin, jejich technologií a analytických stanoveních, ale vyžaduje také širší vizi toho, co znamená bezpečná a zdravá strava. Všechny tyto aspekty a zjištěné požadavky na školení ospravedlňují výuku doktorského programu, který tuto otázku řeší konkrétním způsobem. Je určen k vyškolení absolventů s vynikající akademickou přípravou, která jim umožňuje být vysoce kvalitními učiteli a výzkumnými pracovníky v rámci technologie a bezpečnosti potravin v nejširším slova smyslu, rozvíjet svůj vlastní průmysl nebo spolupracovat na inovacích a vývoji v oblastech souvisejících s potravinami a / nebo potravinářské podniky. . Titul doktor je zárodkem nové generace výzkumných pracovníků ve veřejných a soukromých výzkumných organizacích, oddělení R + D + I ve společnostech, laboratořích, úředních kontrolních střediscích a případně budoucích univerzitních profesorů v oboru Výživa, Bromatologie a technologie potravin.
oblasti výzkumu
- Materiály ve styku s potravinami a potravinářské kvality
- Nové technologie v analýze a zpracování potravin
- Nové metody kontroly potravin
Galerie
Ideální studenti
Studenti, kteří jsou držiteli magisterského titulu v oboru inovace v bezpečnosti a technologii potravin nabízeného USC, stejně jako studenti s titulem DEA získaným prostřednictvím předchozích programů, které byly transformovány do tohoto doktorského programu: Potraviny: Nutriční hodnota, technologie a bezpečnost potravin na USC nebo v oboru Food Science and Engineering.
V případě jiných než uvedených profilů bude akademická komise hodnotit každý případ individuálně. Bude zvážena možnost vyžadovat specifické doplňky školení.
V případě jiných profilů, které nedokončily magisterské studium, bude požadováno rovnocenné vzdělání v kreditech za výzkum, které bude alespoň stejné jako u magisterského studia a přímý přístup, což bude 9 ECTS.
Přijímací řízení
Osnovy
školící činnost
- Účast na konferencích, seminářích a kurzech souvisejících s linií výzkumu E2051A01
- Šíření výsledků výzkumu E2051A02
- Mobilita E2051A03
Tréninkové doplňky
- Úvod do výzkumu E2051F01
- Správa výzkumného zařízení a softwaru E2051F02
- Správa a ukládání elektronických časopisů a informačních databází E2051F03
Výsledek programu
Účinná ochrana práva na potravinovou bezpečnost vyžaduje komplexní přístup, který zohledňuje rizika spojená s potravinami z farmy na vidličku a zvažuje všechny možné perspektivy.